De leerkrachten organiseren in samenwerking met het secretariaat van de Academie studiereizen. Deze extramurosactiviteit vervangt één of meer lestijden en sluit inhoudelijk aan bij de leeractiviteiten die er voor of erna in de Academie plaats vindt.  De student maakt kennis met met de brede context van het vakdomein. De volledige klas neemt er aan deel. Het kan gaan over halfdaagse studiebezoeken, daguitstappen of meerdaagse studiereizen in het buitenland. 

Ook de vriendenkring Pro Arte organiseert culturele groepsreizen. Het reisgezelschap is steeds een mix van studenten over de leerjaren en afdelingen heen. De gelegenheid om te reizen met mensen die eenzelfde interesse delen werkt zeer inspirerend. Voor wie graag in groep reist is het een aangename manier om kennis te maken met een stad, haar musea, gebouwen en cultuur.

 

STUDIEREIZEN SCHOOLJAAR 2021-2022

  • SCHILDERKUNST - LEVEND MODEL schilderen en PROJECTATELIER schilderen: David HOCKNEY - 'A bigger picture' - BOZAR Brussel - 14,15,16 en 17 december '21  (helaas alle uitstappen geannuleerd wegens verstrengde maatregelen tegen covid)