Pro Arte is de naam van de vriendenkring van de Academie van Arendonk. De vriendenkring bestaat uit vrijwilligers en heeft de leerlingen veel extras te bieden.

Koffie pauze

Tijdens de pauze schenkt Pro Arte gratis een kopje koffie of thee voor haar leden.

Jaarlijks wordt er een infokrantje uitgegeven."Pro – Arte" Info is een gratis krant die bezorgd wordt aan leraars, leerlingen en sympathisanten van de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten van Arendonk.
De eerste uitgave dateert van 1998. 

Sinterklaas

Elk jaar verzorgt Pro Arte de cadeautjes van de Sint voor de kinderklas en voor het jongerenatelier.

Eindejaarstentoonstelling

Pro Arte geeft het startschot van de eindejaarstentoonstelling met een feestelijke openingsreceptie tijdens de diploma-uitreiking voor alle laatstejaarsstudenten en hun genodigden.

Groepsreizen

Pro Arte organiseert jaarlijks culturele groepsreizen voor zijn leden. In het verleden bezochten we Madrid, Londen, Parijs, Rome, Sint Petersburg, Venetië, New York, Berlijn, Wenen, Praag ... Kijk bij studiereizen voor meer info over geplande reizen.

Wenst u ook lid te worden van Pro Arte? Dat kan. Neem via e-mail of telefoon contact op met de Academie. U steunt hiermee de werking van onze school en ontvangt een studentenpas die korting biedt in tal van musea en winkels met kunstenaarsmateriaal.