EXPO OBSTACLES 

solo tentoonstelling

Het oeuvre van Luc Hoekx situeert zich in een persoonlijk onderzoek naar de picturale ruimte. Hij experimenteert met verschillende dragers, diverse verfsoorten of grafisch materiaal en streeft naar een ruimtelijke werking door tegenstellingen in kleur, structuur of gelaagdheid. Hij werkt met royale vlakken, begrensd door rechte lijnen, net geen rechthoek maar wel regelmatig qua afmetingen. Luc is geïnspireerd door zijn nabije omgeving, zijn kijk op het leven, geen grote verhalen, de kern ontdaan van alle franje. Hij kwam in de loop der jaren tot de essentie, de oerkracht van het zuivere beeld en staat stil bij het waarom van zijn activiteiten, wat hem artistiek bezielt. Ook al werkt Luc intuïtief, het architectonische blijft steeds staande en de geometrie van het modernisme is voor hem nog steeds de bron van inspiratie.

 

 

____________________________________________________

EXPO puur - DOWN BY THE SEASIDE 

groepstentoonstelling

12 gastkunstenaars tonen werk rond minimaliseme, constructivisme, gelaagdheid in al zijn verscheidenheid.

Karin Beyens, Paul Bourgeois, Erwin Cattoor, Gaston De Mey, Rebecca Dufoort, Luc Hoekx, Niels Ketelers, Alex Kindt, Wim Nival, Ron Van de Vyver, Emmanuel Van Hove  en Jo Van Rijckeghem.

  • 14 mei t/m 12 juni
  • 10u - 18.u
  • OC d'ANNEXE, Leopoldlaan 24, 8420 De Haan (B)
Flyer Digitale Kaart2022hr

____________________________________________________

EXPO FUNDAMENTEEL 

groepstentoonstelling

De internationale tentoonstelling Fundamenteel Geel in de Halle te Geel zal een ontdekkingstocht zijn doorheen de fundamentele beeldtaal van tien hedendaagse kunstenaars: Jane Bustin (GB), Gérald Dederen (B), Michael de Kok (NL), Laurence Grave (F), Luc Hoekx (B), George Meertens (NL), German Stegmaier (GE), Tiberiy Szilvashi (UA), Geert Vanoorlé (B) en Yumiko Yoneda (NL) . Het wordt een intuïtieve verzameling van zacht en gevoelig beeldend werk, waarbij alle zintuigen aangesproken worden en het eigen handschrift van de verschillende makers zichtbaar en tastbaar blijft. Verbonden door een fundamenteel minimalisme verbeelden ze vlak en uitbundig, lichamelijk en afstandelijk, tweedimensionaal en ruimtelijk. 

Luc Hoekx, leerkracht Projectatelier Mixed Media, stelt tentoon en is tevens curator van deze tentoonstelling, samen met Michael de Kok en George Meertens.

  • Exporuimte De Halle - Markt 1 - Geel (B)
  • van zat 23 april tot ma 6 juni '22
  • open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00u tot 17.00u
  • www.dewerft.be
  • Artist Talk - maandag 6 juni 15.00u - reserveer je ticket

____________________________________________________

Luc Hoekx (afgelopen)

Luc Hoekx stelt recent werk tentoon.

In tentoonstellingsruimte Huize St. Bonaventura: Provenierstersstraat 51 te Gent - België

2 - 17 oktober 2021:
zaterdag tussen 15u en 19u
en zondag tussen 11u en 19u
Enkel op afspraak

Meer info vind je hier.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Hoekx Luc Brennpunkt