Expo 'drawn by winter'

Een aankomende groepstentoonstelling met onder andere werk van Jef Gysen, leerkracht Schilderkunst en Levend Model schilderen.

In gallery Shoobil : Waalsekaai 21/22 te Antwerpen - België
14 januari - 12 februari 2023

 

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Jef Gysen
__________________________________

EXPO 'DWAALRUIMTE' (afgelopen)

In zijn recente werk exploreert Jef Gysenleerkracht Schilderkunst en Levend Model schilderen, alle mogelijke beelden van een bouwwerk dat hij in zijn atelier vervaardigd heeft om ze vervolgens te ontwrichten en opnieuw te construeren in een totaal eigen choreografie.
De inhoudelijke lading van dat geconcipieerde bouwsel schildert de kunstenaar op een manier die de ruimte vertaalt naar architecturale visuele leugens.
De fictie completeert de chaotische structuur in een grandioze meeslepende doorkijk.
In die hypothetische wereld, die zowel concreet als abstract is, gaat Jef Gysen steeds op zoek naar nieuwe perspectieven waarbij hij het herkenbare en het vertrouwde niet verloochent.

In gallery Shoobil : Waalsekaai 21/22 te Antwerpen - België
26 maart - 24 april 2022

__________________________________

Expo 'Binnenstebuiten'
(AFGELOPEN)

Leerkracht Schilderkunst en Levend Model schilderen Jef Geysen (schilderijen) stelt tentoon samen met Nick Seijkens (beelden).

Telkens is er een binnen en een buiten. Een buiten waar we op zoek gaan en die bevindingen weer terug naar huis brengen. Een huis functioneert als een bescherming van de mens. Een thuis is een ‘nest’ waar we wonen in sferen. De hele Covid situatie maakt ons bewust van dat huis en dat thuis.

2020 was ook het jaar waarin velen massaal naar buiten trokken om te wandelen, zo wat het enige dat mocht: soelaas in de natuur. Natuurkracht is al langer een thema in de schilderijen van Jef Gysen. De reeks vervallen serres en industriële ruïnes, waar de natuur welig woekert en overleeft, zijn daar getuigen van. Of zijn werken met de titel “gedobber”: herinneringen aan de visvijver waar Jef veel tijd met familie en vrienden doorbracht. Deze pur-sang-reflecties van het wateroppervlak tijdens het turen naar een dobbertje brengen manifest een ritme tussen schaduw en licht. Ook het ideale moment om te reflecteren en stil te staan bij je ervaringen. In veel religies staat water symbool voor reiniging. Recent is Jef Gysen weer bezig geweest met zijn perceptie van water. Hij blijft deze onderzoeken. Zo iets  als navigeren en verloren lopen in kleuren en vormen.

In galerie De Kunstkamer (permanent gesloten): Hoofdstraat 49 te Hoogeloon - Nederland
2 oktober tot en met 7 november 2021