Academie Arendonk DKO Nieuws Expo Leerkrachten

DE KUNSTWEDSTRIJD, 'KLEIN SCULPTUUR'

Sinds 1994 organiseert de Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg en met de steun van sponsors jaarlijks een kunstwedstrijd. De laatste jaren verwierf de wedstrijd een nationale bekendheid met een zekere uitstraling. Altijd zijn er geselecteerden afkomstig uit de regio. Het is een mooie mix van professionele en amateurkunstenaars, zowel jong als oud. Zo worden professionele hedendaagse beeldende kunstenaars geïntroduceerd tussen lokale kunstenaars. Ieder jaar verandert de kunstdiscipline van deze wedstrijd. Dit jaar is de discipline 'klein sculptuur'.

Het werk 'Chaussure fétiche' van leerkracht Schilderkunst afstudeerjaar en specialisatie Laurence Plumier werd geselecteerd. 

Ook leerkracht Beeldhouwen en Ruimtelijke kunst Arthur Ligtvoet  nam deel aan de westrijd en eindigde op een verdienstelijke 2de plaats.

De expo is vrij te bezoeken van za 2 dec '23 tot zo 14 jan '24 in Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1 te 2200 Heist-op-den-Berg (B)

  • ma: 9u00 tot 17u00

  • di: gesloten

  • woe: 9u00 tot 20u00

  • do: 13u00 tot 17u00

  • vrij: 9u00 tot 17u00

  • za: 10u00 tot 17u00

  • zo: 14u00 tot 17u00

  • tijdens de kerstvakantie gesloten van za 23 dec t/m di 2 jan '24

  • meer info vind je hier

___________________________________________________________________

EtalageprojecT K1 (afgelopen)

K1 en K2 is het etalageproject van Kunstenplatform WARP en het beeldhouwerskoppel Edith Ronse & Michaël Pycke in de Apostelstraat in Sint-Niklaas. In de loop van 2023 zullen 8 kunstenaars gedurende enkele weken een specifiek kunstwerk voor deze locaties tentoonstellen. Voor 2023 werd Paul L. Van Haegenbergh aangesteld als begeleidend curator. Vanaf zaterdag 29 april 2023 is het de beurt aan onze leerkracht Schilderkunst Laurence Plumier (Instagram: @laurenceplumier).

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Laurence Plumier

in Kunstenplatform WARP: Apostelstraat 20 te Sint-Niklaas (B)
vanaf zaterdag 29 april 2023

 

Laurence Plumier werkt met verf en textiel. Bij de K1-etalage besteedt ze aandacht aan 'dresscodes'. Kleding wordt gebruikt om ons te beschermen, maar tegelijkertijd onthullen ze veel over onze smaak, stijl en bijgevolg onze identiteit. Met gevoel voor humor (en wellicht Roland Barthes' mythologieën in haar hoofd) pakt ze betekenislagen aan in de manier waarop we ons kleden.

Paul L. Van Haegenbergh