Groep expo 'PRAALZUCHT'

De groepstentoonstelling 'Praalzucht' is een 'artist-run', 'in situ' tentoonstelling dat zich situeert binnen het ruwe karakter van een leegstaand kantoorgebouw in het commerciële centrum van Antwerpen. Voor deze tentoonstelling is er geen externe curatie of bindend narratief. De tentoonstelling is het resultaat van een spontane en organische collaboratie tussen de organisatoren (Winnie Claessens, Isabel Fredeus enOctave Vandeweghe) in dialoog met de uitgenodigde kunstenaars: Hannelore Vandepoel (leerkracht Schilderkunst), Elleke Frijters, Ben Van Den Broeck, Lydia Hannah Debeer, Warre Mulder (ex-collega), Marta Galmozzi, Sarah Van Marcke, Liesbeth Henderickx, Isabel Fredeus, Winnie Claessens en Octave Vandeweghe. 'Praalzucht' stelt een tentoonstelling voor die haaks staat op een white-cube ervaring en wil inspelen op de context van het ruwe karakter van een verlaten site. Deze intentie resulteert in een dynamische expo met de focus op: 'in situ', 'installatie' en driedimensionaal werk.

  • tijdens Antwerp Art Weekend 26-29/5 2022
  • Lange Nieuwstraat 106
  • 2000 Antwerpen
  • donderdag 26 mei 12u-21u
  • vrijdag 27, zaterdag 28 mei en zondag 29 mei van  12u-18u
Praalzucht

____________________________________________________

Hannelore Vandepoel, leerkracht Schilderkunst, neemt deel aan de expositie 'Making Fun' in de Warande te Turnhout.

Met 'MAKING FUN' presenteren de Warande en STORMOPKOMST een tentoonstelling waar het plezier van het maken van af spat. De deelnemende kunstenaars vertrekken vanuit een fundamentele speldrift. Ze knippen, plakken, vertimmeren, verdraaien, bouwen op, breken af. Hun werk wil schuren, flirten, knallen, afstoten. Soms dartelend, frivool en lichtvoetig, maar evengoed droog, rechttoe rechtaan en in your face. Met hun twee handen in de klei, hoofd in de wolken en twee voeten vooruit, los in het moment. Spontaan, impulsief, direct.

met werk van: Mohamed Alani, Paul Casaer, Jesse Cremers, Leon de Bruijne, Willem de Haan, Nikolaas Demoen, Fleur De Roeck, Kasper De Vos, Johan De Wit, Sam Druant  & Justine Grillet, John Wood & Paul Harrison, Stephanie Lamoline, William Ludwig Lutgens, Simon Masschelein, Karl Philips, Marius Ritiu, Robbert & Frank Frank & Robbert, Manon Kündig  & Klaas Rommelaere, Wim T. Schippers, Gunther Segers, Lieven Segers & Bernadette Sochacki, Stijn ter Braak, D.D. Trans, Roeland Tweelinckx, Charline Tyberghein, Ruth van Beek, Fran Van Coppenolle, Jan Vandeplancke, Hannelore Vandepoel, Rinus Van de Velde, Fleur van Dodewaard, Floris Vanhoof, Bram Van Meervelde, Hans Wuyts, de zwarte zusters  

 

  • van zo 15 mei tot zo 14 augustus
  • van woensdag tot en met zondg van 10.00u tot 17.00u
  • in de Expozaal van de Warande te Turnhout (B)
  • gratis
Making Fun 1
Making Fun2
Making Fun 3
  •