Reserveer voor de vrijblijvende themales

De zevende themalesreeks is van 17 tot 21 mei, elke lesdag van 13u30 tot 15u10.
Themalessen zijn altijd live, nooit online en zijn niet te herbekijken.

Alle geïnteresseerde leerlingen zijn welkom maar moeten een zitje reserveren via de externe website Eventbrite (klik onderaan).

'Francis Alÿs'

Ter gelegenheid van de 59ste Biënnale van Venetië (23 April – 27 November 2022) presenteert Francis Alÿs in het Belgisch Paviljoen 'The Nature of the Game'.
Het toont een selectie van recente korte films in een bijzondere opstelling die Alÿs sinds 2017 opnam in onder andere Irak, Hongkong, Democratische Republiek Congo, België en Mexico. Het thema: spelende kinderen. Sommige spelletjes zijn specifiek voor een bepaalde plaatselijke of culturele traditie, maar de meeste worden in de hele wereld gespeeld. In om het even welke barre omstandigheden blijven kinderen verder spelen. Ze duiken in een parallelle realiteit waarin ze kunnen ontsnappen. Naast de filmselectie toont Alÿs een reeks schilderijtjes van postkaartformaat die hij de voorbije twintig jaar maakte.
Deze tentoonstelling is een aanleiding om Francis Alÿs' werk en visie breder te bekijken. 

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws themales Francis Alys

In het oeuvre van Alÿs (BE,1959 en sinds 1986 gevestigd in Mexico-Stad) gaat het om de interactie tussen politiek, cultuur en het dagelijks leven. Hij maakt daarvoor gebruik van film, foto, performance, schilderkunst en sculpturen. Wandelen en onderweg zijn spelen een prominente rol in zijn werk. Wandelingen zijn voor hem een directe methode om verhalen te ontwikkelen. Politiek, humor, poëzie en een scherpe kijk op de condition humaine gaan bij Alÿs hand in hand.