Themales 1

Deze eerste themalesreeks van dit schooljaar is van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 september 2023,
elke lesdag van 13u30 tot 15u10

Themalessen zijn altijd live, nooit online. Na afloop wordt de presentatie aangevuld in deze Gedeelde Drive van Google. Deze bestanden zijn voor uitsluitend gebruik binnen Academie Arendonk en mogen op geen enkele wijze verspreid, gekopieerd of doorgegeven worden.

Alle geïnteresseerde leerlingen zijn welkom in het auditorium van de hoofdvestigingsplaats op de eerste verdieping (lokaalnr. 1.7.L). Je hoeft niet te reserveren.

Op donderdag- en zaterdagnamiddag krijgen de 20 leerlingen van onze opleiding Architecturaal Ontwerp voorrang in het auditorium want die klas kreeg een uitdagende opdracht: een museumpaviljoen ontwerpen in een kubusvormige ruimte (vrij aan te passen) voor werk van een 5-tal beeldhouwers.

Elk beeld wil ademen 

Hoe kunnen beelden best tot hun recht komen in een ruimte? Elke kunstenaar en elk werk heeft immers een specifiek karakter. Hoe presenteer je de werken ten opzichte van elkaar en van de omgeving? Hoeveel plaats heeft een beeld nodig om zichzelf te kunnen zijn en welk licht werkt best, plaats je het binnen of buiten, op een sokkel of juist niet? We bekijken werk van 15 moderne beeldhouwers waaronder Giacometti, Alexander Calder, Naum Gabo, Barbara Hepworth, Tony Cragg, Louise Bourgeois en Anish Kapoor en hoe het zoal gepresenteerd wordt.