Reserveer voor de vrijblijvende themales

Anne Kegels, lerares Kunst en Cultuur, zal voortaan tweewekelijks een aanvullend vrijblijvend namiddagaanbod op maat uitwerken voor alle leerlingen. Deze les kan op maat zijn voor een specifiek atelier of een actuele tentoonstelling, enzovoort.

Áls een les wordt opengesteld voor iedereen, dan zullen alle leerlingen daar bericht van krijgen via mail en op onze website. Zo houden wij iedereen op de hoogte van het thema en de praktische richtlijnen. Geïnteresseerde leerlingen moeten dan een zitje reserveren via de externe website Eventbrite (klik onderaan). Themalessen zijn altijd live, nooit online en zijn niet te herbekijken.

De eerste themalesreeks is aankomende week van 7 tot 11 september, elke lesdag van 13u30 tot 15u10. Anne zal dan twee visies toelichten van ‘wrapped-art’ (ingepakte kunst): Christo (BG) en Ibrahim Mahama (GH). Wat drijft hen?

1. Christo (BG)

De in 2020 overleden kunstenaar Christo zou de Arc de Triomphe in Parijs gaan inpakken. Hij maakte hiervoor in 1962 al de eerste ontwerpen. Het project loopt nu van 18 september tot en met 3 oktober 2021 als een postuum eerbetoon. De arc zal ingepakt worden met 25.000 vierkante meter polypropyleen in een zilverblauwe kleur en 7000 meter rood touw.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK vak Kunst en Cultuur Anne Kegels themales Wrapped Art

2. Ibrahim Mahama (GH)

Ook de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama omhult gebouwen:  momenteel gaat de gevel van het hoofdgebouw van Campus Middelheim van de Universiteit Antwerpen verscholen achter jute lappen. Lappen met gaten, vlekken, adressen en informatie over de vroegere inhoud.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK vak Kunst en Cultuur Anne Kegels themales Wrapped Art