Themales 9

Deze negende themalesreeks van dit schooljaar wordt speciaal voor het basisjaar Schilderkunst georganiseerd en is van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 februari  2024elke lesdag van 13u30 tot 15u10

De leerlingen van het basisjaar Schilderkunst krijgen voorrang in het auditorium maar ook alle andere geïnteresseerde leerlingen zijn welkom in het auditorium van de hoofdvestigingsplaats op de eerste verdieping (lokaalnr. 1.7.L). Je hoeft niet te reserveren, er zullen nog ongeveer 40 zitjes vrij zijn.

Themalessen zijn altijd live, nooit online. Na afloop wordt de presentatie aangevuld in deze Gedeelde Drive van Google. Deze bestanden zijn voor uitsluitend gebruik binnen Academie Arendonk en mogen op geen enkele wijze verspreid, gekopieerd of doorgegeven worden.

Wat schilderkunst kan zijn

Schilderkunst is een beeldende kunst die zich bezighoudt met het met penseel en verf op een plat vlak aanbrengen van lijnen en kleuren. (Encyclo.nl)

Wij gaan het medium iets ruimer onderzoeken. Naargelang wat de schilder beoogt, zijn er talloze invalshoeken, manieren en materialen. Er is de optie om klein of groot te werken, veel materie of een dun penseel te gebruiken. Er kan gekozen worden voor acryl of olie, borstel of krabbers, vegen of spray, collage of enkel verf. De ene schilder heeft de neiging om voor de heldere lijn te kiezen, de andere voor het picturale. Schilderkunst kan abstract zijn, figuratief, of iets daartussenin. Of ze kan de uitdaging aangaan met fotografie en sculptuur.