Reserveer voor de vrijblijvende themales

De zesde themalesreeks is van 19 tot 23 april, elke lesdag van 13u30 tot 15u10.
Themalessen zijn altijd live, nooit online en zijn niet te herbekijken.

Alle geïnteresseerde leerlingen zijn welkom maar moeten een zitje reserveren via de externe website Eventbrite (klik onderaan).

'vensters'

Uit het raam kijken, naar buiten staren, het raam wijd open zetten en de buitenwereld binnen laten, als outsider door een venster naar de intimiteit in een interieur gluren. We houden ervan.
Ook kunstenaars heeft het venster altijd geboeid. De schilders en tekenaars, ruimtelijke kunstenaars, fotografen en cineasten. Een venster biedt een afgebakend kader naar een beeld, het betekent licht, lucht en kleur. Het laat ruimte binnen en stelt een blik scherp op vorm en compositie. Het zorgt voor een perspectief. Vensterglazen kunnen niet alleen zelf spiegelen en reflecteren, ze zetten ook aan tot reflectie en melancholie in de mens. Ze bieden en hebben altijd geboden: een fascinerende wereld.

Bernard Dewulf, de geliefde kunstbeschouwer die in december 2021 overleed: "Wijd open ramen vormen een niemandsland tussen binnen en buiten. Een grensovergang zonder grens. ­Ergens in een wijd open raam is er geen binnen of buiten meer. Binnen en buiten lossen in elkaar op.  Zelfs een vlieg weet dan niet meer waar ze is. Ze bromt maar wat rond."

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK vak Kunst en Cultuur Anne Kegels themales vensters