Expo 'AL DAN NIET OVER ROSE(N)'

Onze leerkracht Tekenkunst, Veerle Stevens, neemt deel aan de groepstentoonstelling 'Al dan niet over rose(n)', georganiseerd in het kader van influENSORed.

Veerle vindt meestal inspiratie op rommelmarkten en in tweedehandszaken. Decoratieve spullen uit vervlogen tijden die eens modieuze eyecatchers waren maar nu vaak worden thuisgebracht onder de noemer "fout", zet ze graag terug ‘in the picture’.  Deze thuisloze voorwerpen met een verleden dagen haar uit om er een schilderkundige vertaling van te maken. Meestal worden ze centraal in het beeldvlak gezet en vereeuwigd in een beperkt kleurenpalet. Dit resulteert in een bizarre esthetiek doorspekt met nostalgie, een knipoog en een vleugje weemoed.

Schilderend neemt Veerle het op voor deze afdankertjes en biedt ze een tegenwicht aan de vluchtige wegwerpmaatschappij. Veerle is begaan met wat teloorgaat, al schilderend conserveert ze wat niet meer van doen is.

Meubelen en huisraad allerhande scheppen een huiselijke sfeer in haar werk, vandaar de toepasselijke term ‘Homeliness’, die ze graag benoemt aangaande haar werk. In dat woord schuilt iets pijnlijks, het gevoel dat je hebt wanneer je afscheid neemt van iets waaraan je gehecht bent.

in Noir de Noir - concept gallery: Nieuwpoortsesteenweg 76, Oostende - België
24 februari - 1 april 2024

__________________________________

EXPO 'ZANDGROND' (afgelopen)

Kempen is een vervorming van het woord Campina, het Latijns voor open vlakte. De Kempen stond lang bekend als een dor en armtierig niemandsland. De zandbodem bepaalde in grote mate de ontwikkeling en de eigenheid van de streek. In de 19de eeuw sprak dit ongerepte land tot de verbeelding van schrijvers en kunstenaars. Schrijvers zoals Hendrik Conscience creëerden een geromantiseerd beeld van de oude Kempen en haar bewoners: idyllisch, vroom, trouw, werkzaam, honkvast ...

Ook Jakob Smits werd aangetrokken door het ongerepte Kempenland. De Nederlander was zo onder de indruk van dit bijzondere landschap dat hij zich in 1888 definitief in het Molse gehucht Achterbos vestigde. Smits leefde in armoede terwijl hij onvermoeibaar werkte aan wat hij later zou noemen ‘mijn eenvoudig werk, symbolisch, poëtisch en echt’. Hij begon een gestileerde versie van het Kempense landschap en boerenleven te schilderen, en groeide daarmee uit tot één van de belangrijkste Belgische kunstenaars van zijn tijd. Zijn thema’s zoals landschap, religie en mystiek, moeder en kind, identiteit en heimat zijn erg universeel en nog steeds relevant. De tentoonstelling ZANDGROND gaat na hoe die thema’s tot op vandaag doorwerken in de beeldende kunsten. In de Kempen, maar ook ver daarbuiten.

Leerkracht Tekenkunst, Veerle Stevens, neemt deel aan deze groepstentoonstelling samen met Fred Bervoets, Helena Ceuppens, Jan Decleir, Ilse D’Hollander, Sam Dillemans, Yannick Ganseman, Ritsart Gobyn, Antoine Goossens, Ilya & Emilia Kabakov, Gideon Kiefer, Tom Liekens, Raymond Minnen, Fernand Naeyaert, Ria Pacquée, Ellen Schroven, Koen Sels, Enzo Smits, Fabrice Souvereyns, Batia Suter, Luc Tuymans, Sven ’t Jolle, Greet Van Autgaerden, Jakob Van den Broucke, Bart Van der Moeren, Bart Van Dijck, Loïc Van Zeebroek, Nils Verkaeren, Tinus Vermeersch, Shirley Villavicencio Pizango, Leen Voet, Yasmine Willems en uiteraard Jakob Smits.

in de Expozaal van Cultuurhuis de Warande: Warandestraat 42, Turnhout - België
24 september  - 10 december 2023

Uit haar nieuwe reeks '4Free' zijn enkele werken geselecteerd:

__________________________________

EXPO 'Anyway'(afgelopen)

Leerkracht Tekenkunst, Veerle Stevens, stelt tentoon samen met Marinda Vandenheede en Peter Troucheau

in concept gallery Noir de Noir: Nieuwpoortsesteenweg 76, Oostende - België
8 - 30 april 2023

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Stevens Veerle
__________________________________

EXPO 'VLAK' (AFGELOPEN)

Leerkracht Tekenkunst, Veerle Stevens, stelt tentoon samen met Virginie Bailly, Marc Cruysberghs, Michel Helsen en Stefan Serneels.

In exporuimte De Halle (dependance van CC De Werft): Markt 1, Geel - België
11 september - 21 november 2021

Campagnebeeld2
__________________________________

EXPO 'MARC JANSSENS AND FRIENDS' (AFGELOPEN)

Leerkracht Tekenkunst, Veerle Stevens, stelde tentoon samen met Marc Janssens, Lucas Cann, Anita Vermeeren, Dany Tulkens, Patrick Vertenten en Igor Verpoorten.

In galerie Verduyn: Heerbaan 10, Moregem - België
29 mei - 12 september 2021

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Stevens Veerle Marc Janssens and friends