danstheater
'A BIGGER THING'

Argentijnse tango’s vullen de operazaal van Gent, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot magistrale ballroom.

Danseressen Leentje en Saartje Van Broekhoven, collega's Keramiek & Beeldatelierwerden als tweelingzussen gecast voor deze voorstelling.

Wat betekent het om samen te dansen? Hoe bouw je aan een gemeenschap? Moet je wel dezelfde waarden delen? De Argentijnse choreograaf Lisi Estaras werkt een jaar lang met een diverse groep van vijftig dansers uit Gent rond ontmoeting, intimiteit en toenadering. Hun identiteiten en achtergronden vormen de basis voor deze grootschalige danstheatervoorstelling.

De Gentse operazaal wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een spectaculaire balzaal waarin de nu eens opzwepende, dan weer melancholische tango’s van de Argentijnse componist Eduardo Rovira de dans leiden. Deze onterecht onbekende tangovernieuwer verweeft in zijn composities muzikale invloeden uit de meest uiteenlopende stijlen. Net daarom vormen ze de uitgelezen soundtrack voor de heel verscheiden verhalen die de Gentse stadsbewoners meebrengen. Een nieuwe samenleving als een hybride constructie: het fundament voor A Bigger Thing.

Meer info en tickets vind je hier.

In Opera Gent: Schouwburgstraat 3 te Gent - België
op 15, 16 en 17 september om 20:00

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Van Broekhoven