'The Casa Lina Connection'

AAIMACHINE is het atelier en de galerie van kunstenaar Lieven Segers, waar in een onregelmatig ritme publieke of private artistieke interventies plaatsvinden. 'The Casa Lina Connection' is de eerste groepstentoonstelling in AAIMACHINE met werken van Bart Van Dijck, Charline Tyberghein, Carla Arocha, Stéphane Schraenen, Dennis Tyfus, Dries Otten, Emma Thyssen, Helena Kritis, Jessie Schietecatte, Johanna Trudzinski, Jonas Olhson, Lieven Segers, Marie-Sophie Beinke, Michèle Matyn, Nadia Naveau, Nel Aerts, Nick Andrews, Tom Liekens, Tom Poelmans, Vaast Colson, Vincent Stroep, Anton Cotteleer (collega Beeldhouwen en Ruimtelijke kunsten leerkracht Mixed MediaTom Vansant.

Casa Lina was een landhuis in Andalusië van Lieven Segers waar tussen 2002 en 2022 regelmatig ontmoetingen plaatsvonden met kunstenaars en vrienden. Hoewel het verblijf voor de kunstenaars bedoeld was als toevluchtsoord, hebben veel artistieke gedachten en acties er hun oorsprong gevonden.

De kern van de tentoonstelling 'The Casa Lina Connection' ligt in het feit dat hoe hard echte kunstenaars ook proberen om niet te handelen of te creëren, ze daar meestal niet in slagen. Voor de ware kunstenaar is het onmogelijk om een pauze in te lassen.

'The Casa Lina Connection' is daarom zowel een hoopvolle tentoonstelling voor de kunst als een nostalgische ode aan Casa Lina.

in AAIMACHINE: Statiestraat 74, 2600 Antwerpen - België
16 mei - 16 juni 2024

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten tentoonstelling leerkrachten Tom Vansant en Anton Cotteleer
Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten tentoonstelling leerkrachten Tom Vansant en Anton Cotteleer
__________________________________

'Our daily bread'

Onderdeel van het OFF programma dit jaar is The Oracle, een door kunstenaars gerunde galerie opgericht door Annea Lyvv Dreisz. Tijdens het Antwerp Art Weekend fungeert de galerie als een bakkerij waar een selectie van kunstenaars op performatieve wijze zelfgebakken brood presenteert.

Ter gelegenheid van Antwerp Art Weekend 2024 wil The Oracle fungeren als een 'bakkerij' en zal het deelnemende kunstenaars van AAW24 vragen een brood te bakken dat, soms op een performatieve manier, gepresenteerd zal worden in de galerieruimte. Bezoekers kunnen tijdens het weekend langskomen voor hun 'dagelijks brood'. Er wordt een dunne lijn gecreëerd en je weet niet of je een galerieruimte binnengaat die brood presenteert of een bakkerij die kunst uitbeeldt.

De deelnemende kunstenaars zijn Sigurrós G. Björnsdóttir, Tine Colen, Hadas Cnaani, Annea Lyvv Dreisz, Laura Geurten, Kiara Govaert, Liesbet Grupping, Huiskamer, Albert Pepermans, Guy Rombouts, Lieven Segers, Bruno Silva, Johanna Trudzinski, Roberta Dos Santos, Joke Van Canneyt, Janine Vandebosch, Benjamin Verdonck, Liesbet Waegemans en leerkracht Mixed MediaTom Vansant.

In The Oracle gallery:
Isabella Brantstraat 11, 2018 Antwerpen - België
16 - 19 mei 2024

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten tentoonstelling leerkrachten Tom Vansant