Img 1602banner

‘CHECK PLEASE’ 

een eigenzinnige selectie uit de eindejaarstentoonstelling 2017-2018 door Thibaut Verhoeven

Het nieuwe seizoen van onze galerie NZ opent op 18 september 2018 met een bijzondere presentatie waarvoor we een gastcurator hebben uitgenodigd.
Thibaut Verhoeven is kunsthistorisch onderzoeker, verbonden aan het SMAK Gent, waar hij voordien curator was. Hij zal onze eindejaarstentoonstelling bezoeken en vanuit zijn knowhow als expert/curator én met de frisse blik van een buitenstaander. een persoonlijke keuze maken van werken die hem treffen, raken of intrigeren. Thibaut heeft volledig carte blanche gekregen en zal dus zijn persoonlijke visie en concept ontwikkelen. We zijn erg benieuwd hoe hij onze Academie ziet en onder welke noemer hij de werken van onze studenten en leerlingen in dialoog zal brengen.

Het belooft een intuïtieve accrochage te worden met een tegendraads rock’n roll karakter, waarbij de multifunctionele efficiëntie van ruimte die de NZ galerie is, maximaal benut zal worden. Wij kijken er alvast naar uit!

Thibaut Verhoeven (°1977 Antwerpen) studeerde kunstgeschiedenis aan UGent en Cultureel management aan HoGent. In 2003-2004 werkte hij als assistent curator/wetenschappelijk medewerker voor het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle. Van 2005 tot 2014 was hij in het S.M.A.K. te Gent actief als curator van o.a. solo-tentoonstellingen van Marc Manders, Kendell Geers, Nedko Solakov, Henk Visch, Jorge Macchi, Anton Henning,… Vanaf 2015 werkt hij in het S.M.A.K. als kunsthistorisch onderzoeker aan de publicatie van de catalogus van de vaste collectie van het S.M.A.K. (publicatie eind 2018). Verder is hij ook actief als freelance schrijver en lector, oa. aan het HISK, Gent.

Digitale Flyer 2