expo 'Band'

Mariet Lavrijsen stelt tentoon in 'De Wilden Ezel' in Mol met werk dat nog nooit het daglicht heeft gezien. In Arendonk en in de kunstwereld wordt Mariet gelinkt aan haar overleden echtgenoot Louis Van Gorp, kunstschilder en oprichter van Academie Arendonk, gekend voor o.a. het staatsieportret van koning Albert II. Ze is ook de moeder van Marjolijn Van Gorp, lerares Beeldatelier.

Samen met haar kleindochter, Flore Van Gorp, exposeert Mariet Lavrijsen met nooit eerder getoond werk. Vorig jaar heeft Mariet voor het eerst geëxposeerd in Arendonk in ‘De Reuzetuin’ na meer dan 60 jaar te werken aan prachtige schilderijen. Maar ze heeft nog veel meer werk en niet enkel schilderijen. Onder aanmoediging van de jonge generatie, komt Mariet niet enkel met schilderijen naar buiten, maar ook met tekeningen en sculpturen van onder andere gerecycleerde voorwerpen. Heel verrassend en hedendaags, een kant die ze nooit eerder van zichzelf liet zien.
Vroeger, en nu soms nog, weten mensen vaak niet dat Mariet schildert en bezig is met kunst en als ze het weten denken ze vaak aan (klassieke) landschapsschilderijen.

En hoe kan het ook anders. Als je twee grootouders hebt die zo getalenteerd zijn, dan wordt je zelf ook een creatieve broedmachine. Flore Van Gorp studeerde vorig jaar af als meester in de vrije kunsten. In haar afstudeerproject speelde Mariet een belangrijke rol. Nu ontwikkelt ze speciaal voor de expositie een video-installatie. Met een geheel eigen stijl weet ze ieders nieuwsgierigheid te wekken.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars familie Van Gorp

De naam van de expositie is gekozen naar aanleiding van de band tussen oma en kleindochter maar verwijst ook naar de band tussen verschillende kunstwerken en de band die je als kunstenaar met je werk hebt. Je voelt je ermee verbonden en door je werk te laten zien, geef je jezelf bloot. Gaandeweg kreeg de naam steeds meer betekenis. De band tussen werk en onzekerheid, de band met het verleden en hiermee breken of een bepaalde band juist weer aanhalen.

Meer info vind je hier.

In Huis de wilden ezel: Rozenberg 107 te Mol - België
10 - 25 september 2022
vrijdag, zaterdag en zondag: 11:00 - 19:00

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars familie Van Gorp