Een selectie uit de collectie van Luc Theuwis en Lieve Hardy

27 april - 2 juni 2018

Welkom bij het eerste tentoonstellingsproject van de werkgroep Galerie Noord-Zuid.
Dit team van enthousiaste docenten kwam voor het eerst samen in november van dit schooljaar om de beleidslijnen uit te tekenen en een tentoonstellingstraject uit te zetten voor deze prachtige nieuwe ruimte. Het was vanaf het begin duidelijk dat er gemikt zou worden op diversiteit in het aanbod, een aanbod dat zich vooral richt op het hedendaagse kunstgebeuren buiten de muren van de academie. Maar ook de studenten van de school kunnen hier oefenen in het tentoonstellen tijdens de jaarlijkse toonmomenten. Verder worden hier ook bijna maandelijks interessante lezingen gegeven door gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Bedoeling van de hele opzet is dus een actief professioneel en artistiek forum te creëren. Ambitie van de werkgroep is 3 tentoonstellingen per jaar in de agenda te plaatsen. 
In ons eerste project tonen wij jullie graag een selectie uit de verzameling van Luc Theuwis en Lieve Hardy. 
Ik leerde Luc Theuwis  kennen op een kleine vakbeurs in de Gele Zaal in Gent, begin jaren 90. Een gepassioneerde en sympathieke jongeman die net zijn bedrijfje “A&A kunstintegratie” had opgericht. Sindsdien ben ik als kunstenaar regelmatig met hem blijven samenwerken, zowel in de kunstverhuur als in tentoonstellings- en integratieprojecten. Ik mag wel stellen dat we kameraden zijn geworden. 
Tot voor kort werd er gezegd dat België wereldwijd het grootst aantal verzamelaars per vierkante kilometer telt. Deze claim is moeilijk hard te maken bij gebrek aan een omvattende studie maar wel staat buiten kijf: België is een land van verzamelaars of “collectioneurs”, zoals wij dat zo graag zeggen. 
In de afgelopen 30 jaar van contacten leggen, atelierbezoeken, tentoonstellingen, culturele evenementen, etc. hebben Luc Theuwis en zijn vrouw, Lieve Hardy, een indrukwekkende collectie opgebouwd. Ik hoorde iets van 4000 stukken. In de getoonde selectie spreekt geen investeringsdrang maar een absolute passie voor de kunst. Die passie willen Luc, Lieve en Galerie Noord-Zuid graag delen in deze tentoonstelling. Luc Hoekx.

Met werk van o.a: Philip Aguirre y Otegui, Manu Baeyens, Jean Bilquin, Ulrike Bolenz, Sara Bomans, Kasper Bosmans, Bruneau, R.V. Bulck, Jan Carlier, Beniti Cornelis, Jacqueline Devreux, Hugo Duchateau, Geert De Smet,  Daan Gielis, Willo Gonnissen, Peter Jacquemyn, Jimmy Kets, Jupp Linssen, Agnes Maes, Marcase, Georges Meurant, Tjen Meylemans, Wlad Moszowski, Hilde Overbergh, Oui Qin Peng, Stefan Peters, Karl Philips, LMG Ploem, Ivan Popovic, Ick Reuvis, Josep Riera I Aragó, Remco Roes, Reniere & Depla, Liesje Reyskens, Léopoldine Roux, Mulugeta Tafesse, Quinten Torp, Bart Vandevijvere, Koen Vanmechelen, Luk Van Soom, Yves Velter, Liliane Vertessen, Dirk Wauters, Ted Hyunhak Yoon.

 

Download hier de tentoonstellingsgids.