Themales 5

Deze vijfde themalesreeks van dit schooljaar is van 20 tot en met 24 december 2022:

  • dinsdag 20/12 tem vrijdag 23/12 van 13u30 tot 15u10
  • zaterdag 24/12 van 10u35-12u15

Themalessen zijn altijd live, nooit online en zijn niet te herbekijken.

Alle geïnteresseerde leerlingen zijn welkom in het auditorium van de hoofdvestigingsplaats op de eerste verdieping (lokaalnr. 1.7.L). Je hoeft niet te reserveren.

De familie Stein en de moderne kunst

Film

Gertrude, Leo en Michael Stein waren Amerikanen in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw.
De kinderen van de familie Stein hadden een Duits-Joodse achtergrond maar groeiden op in Californië. Alle Steins verzamelden kunst. In Parijs brachten ze een hele collectie tot stand met de hulp van handelaar Ambroise Vollard. Gertrude was niet alleen een kunstkenner, ze was ook een enthousiast kroniekschrijver van haar tijd. Als gastvrouw en mentor ontving ze kunstenaars als Picabia, Picasso, Braque en Matisse en schrijvers als Hemingway en Scott Fitzgerald. De documentaire volgt het verhaal van het ontstaan van de kunstcollectie van de familie Stein en daarmee het verhaal van de familie zelf.
De Steins kochten als eerste werken van Matisse, Picasso en Juan Gris. Hun enthousiasme voor de avant-gardekunst heeft een onuitwisbare invloed gehad op de ontwikkeling ervan gedurende de komende decennia.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK vak Kunst en Cultuur Anne Kegels themales De familie Stein en de moderne kunst
Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK vak Kunst en Cultuur Anne Kegels themales De familie Stein en de moderne kunst