EXPO 'KAMER VOL KLEI'

Keramiek is vandaag hotter dan ooit. Naast het pottenbakken, ontwikkelde keramiek zich vanaf de jaren 1950 ook tot een volwaardig artistiek medium en kreeg het een plaats binnen de schone kunsten. Internationaal experimenteren kunstenaars van Pablo Picasso tot Joan Miró met keramiek.

Ook in België staat een generatie kunstenaars-keramisten op, die al snel nationaal en internationaal succes oogst. Het Museum Albert Van Dyck toont vier belangrijke namen uit die eerste generatie: José Vermeersch met zijn aardekleuren mensen en honden, Rogier Vandeweghe en Pierre Culot met hun monumentale vazen die de mens evoceren en Lutgart De Meyer met haar kleurrijke abstracte vouwvormen.

Deze tentoonstelling toont eveneens vier koplopers uit de generatie die daarna komt: Anne Ausloos, Nathalie Doyen, Alexandra Engelfriet en onze leerkracht Schilderkunst en Projectatelier schilderen Bie Michels. Zij richten hun aandacht niet alleen op het object maar ook op het materiaal, de klei. Zo werkt Anne Ausloos met klei uit de buurt van het Museum Albert Van Dyck. Alexandra Engelfriet brengt dankzij video de beleving van klei over. Bie toont 4 werken: de twee films 'La couleur de la brique' en 'Words about (dis)appearing things', de installatie 'Piles of Bricks 6' en enkele tekeningen/schilderijen.

Een niet te missen tentoonstelling die verschillende stromingen en facetten van keramiek toont.

in Museum Albert Van Dyck: Brasschaatsebaan 30 te Schilde - België
28 februari - 4 juni 2023

van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur
zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur
maandagen en feestdagen gesloten

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Michels Bie
__________________________________

Expo 'Performing Objects' (AFGELOPEN)

Het project Performing Objects werd gestart in 2014 door een groep kunstenaars -waaronder leerkracht Schilderkunst en Projectatelier schilderen, Bie Michels- die elk op hun eigen manier experimenteren met objecten. Ze komen geregeld samen bij Enough Room for Space (Brussel Drogenbos, BE) om te reflecteren over objecten en hun mogelijkheid te handelen als een actieve performer. De afgelopen jaren werkten zij, in een wisselende bezetting, rond de performativiteit van 'dingen', de materialiteit van de wereld rondom ons en betekenissen van objecten in sociale en artistieke processen. De leden creëerden hiertoe verschillende experimentele situaties waarin onze menselijke relatie tot objecten werd getest. Ze organiseerden onder meer groepssessies, constructieve feedback momenten, workshops, lezingen, locatiebezoeken, ontmoetingen met genodigden, tentoonstellingen, en publicaties.

De tentoonstelling in CC Strombeek, die tevens het eindpunt vormt van dit project, brengt voor het eerst de resultaten samen van dit jarenlange onderzoek. Eerder dan een finale tentoonstelling, kozen de kunstenaars ervoor om Studio S te gebruiken als een performatieve ruimte. De tentoonstelling is voortdurend in transformatie: sommige kunstwerken zullen verdwijnen, veranderen, andere zullen erbij komen. CC Strombeek brengt werk van Alice De Mont; Marjolijn Dijkman met Toril Johannessen, Henry Vega, Jan Willem Troost; Sarah van Lamsweerde met Dada Stella Kitoga, Esther Mugambi; Pauline Hafsia M'barek; Bie Michels met Liantsoa Rakotonaivo; Rune Peitersen; Kristof Van Gestel; Dimitri Vangrunderbeek met Wouter Krokaert; en Guy Woueté.

in Studio S van CC Strombeek: Gemeenteplein 1 te Strombeek-Bever - België
14 oktober - 14 december 2022

maandag: 14u-17u
dinsdag en donderdag: 14u-19u30
woensdag en vrijdag: 10u-16u
zaterdag en zondag: 10u-18u

met uitzondering van Belgische feestdagen: Allerheiligen (1/11) en Wapenstilstand (11/11)

__________________________________

expo ‘Spectres from Beyond’ (AFGELOPEN)

Leerkracht Schilderkunst en Projectatelier schilderen, Bie Michels, is als Vlaamse kunstenaar uitgekozen om deel te nemen aan het tweejaarlijks ‘Other Futures Festival’ dat deze keer plaats zal vinden in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam.

In de witte zaal van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond: Nes 45 te Amsterdam - Nederland
zaterdag 23 oktober tot en met donderdag 11 november 2021
van dinsdag tot en met zondag geopend tussen 12:00 en 18:00

Meer info vind je hier.

Naast de expo ‘SPECTRES FROM BEYOND’ zal Bie ook meedoen met een performance, in samenwerking met Liantsoa Rakotonaivo, op 6 november om 17u.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Michels Bie expo Spectres from Beyond