Expo 'Par hazard'

 

In de tentoonstelling 'Par hazard' kan je het werk van leerkracht Schilderkunst, Anouk Van Offenwert, ontdekken. De tentoonstelling verenigt werk van Ann Grillet, Hilde Overbergh, Sien Godderis en Anouk Van Offenwert waarbij toeval in het schilderproces veel maakplezier en subtiele schoonheden oplevert.

Anouks werk 'Vloed' hangt krachtig en vol energie stromend bovenaan in de exporuimte. Verder toont Van Offenwert een nieuwe reeks tekeningen ‘Places’ en vier schilderijen, op ruw linnen, uit de reeks ‘Oogbeelden’. Haar reis naar het zonnige en kleurrijke Mexico vormde de inspiratie voor deze nieuwe reeks tekeningen en schilderijen.

 

in Exporuimte van CC Zwaneberg:
Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg - België
2 oktober - 12 november 2023

meer info vind je hier

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Anouk Van Offenwert
__________________________________

Expo 'DOG DAYS' (afgelopen)

Ik zal met nieuwe schilderijen deelnemen aan de groepstentoonstelling 'DOG DAYS' bij The Platform.
'Dog days' zijn de heetste dagen tijdens de zomer op het noordelijk halfrond. De Grieken geloofden dat die periode telkens aanving na de opkomst van het sterrensysteem Sirius (in de volksmond bekend als de 'Hondsster'). De Hellenistische astrologie bracht die in verband met hitte, droogte, plotseling onweer, lusteloosheid, koorts, dolle honden en ongeluk. Hoewel de astrologie zijn invloed op de wetenschap verloren heeft, verwijzen de boeren in Noord Amerika nog steeds naar 'dog days'. Er is zelfs een spreuk over hun verlangen naar een droge, warme zomer:

Dog days bright and clear
Indicate a good year;
But when accompanied by rain,
We hope for better times in vain.

Leerkracht Schilderkunst, Anouk Van Offenwert, neemt deel aan deze groepstentoonstelling samen met Sigurrós G. Björnsdóttir, Galatee Martin en Valentýna Janů.

in /The platformDe Burburestraat 14, Antwerpen - België
20 juli - 10 september 2023

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Anouk Van Offenwert Dog Days
__________________________________

expo 'Zoek-Stadion' (afgelopen)

In het Havenhuis in Antwerpen ontdek je vijf hedendaagse kunstenaarscollectieven in het artistieke laboratorium Zoek-Stadion. Curator Sergio Servellón nodigt onder andere FAAR uit.
FAAR –For Artists And Residents– is een Antwerps collectief van schilders, beeldhouwers en ontwerpers. In het Havenhuis blikken ze deze zomer terug op hun tweejarig bestaan. Deze expo laat je kennismaken met de kunstenaars en hun projecten. Tijdens lezingen, gesprekken en performances staan ze stil bij actuele thema’s zoals de schaarse creatieve ruimte in de stad of de voordelen die een kunstenaarscollectief kan bieden om je weerbaarheid te vergroten als kunstenaar. Leerkracht SchilderkunstAnouk Van Offenwert, maakt deel uit van dit kunstenaarscollectief FAAR en stelt mee tentoon.

in Havenhuis: Zaha Hadidplein 1, Antwerpen - België
24 juni - 23 juli 2023

 

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Anouk Van Offenwert Zoek Stadion
__________________________________

'DEAR SERENDEPITY' (afgelopen)

 

Leerkracht Schilderkunst, Anouk Van Offenwert, heeft haar eerste solo tentoonstelling te pakken.

Anouk schrijft zelf klaar te zijn om haar werk van de laatste maanden met ons allemaal te delen.

 

in /The platform: De Burburestraat 14, Antwerpen - België
3 februari - 5 maart 2023

 

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO BAK nieuws expo leerkrachten