Galerie Noord-Zuid

Galerie-NZ is de nieuwe annex (2017) van de Gemeentelijke Academie van Arendonk,
een veelzijdig platform voor hedendaagse kunst

17 november – 22 december 2018

Expo ‘Constructor’

vernissage zat 17 nov  15u
open vrij -zat  10u - 17u
finissage zon 16 dec 10u -17u

Een initiatief van “Galerie-NZ” Arendonk (B) in nauwe samenwerking met “Abstracte” Dordrecht (NL)

Een tentoonstelling met als thema hedendaagse abstracte kunst met elementaire en constructieve basis.
Curatoren: Luc Hoekx en Arjan Janssen

Deelnemende kunstenaars: Kirstin Arndt (D), Bob Bonies (NL), Erwin Cattoor (B), Willem Cole (B), Mario De Brabandere (B), Johan Gelper (B), Luc Hoekx (B), Arjan Janssen (NL),  Gracia Khouw (NL), Jai Llewellyn (GB), Riki Mijling (NL), Karim Noureldin (CH), Lon Pennock (NL), Vincent de Roder (B), Rainer Splitt (D), Shawn Stipling (GB), Takashi Suzuki (JP), Piet Tuytel (NL)

“Abstracte” is een kunstenaarsinitiatief van Arjan Janssen en Jan Willem van Welzenis, opgericht in 2015, met als doel hedendaagse
abstracte kunst te promoten.
http://www.abstracte.eu

Constructor

 

Programmatie galerie 2018-2019

18 september - 5 oktober 2018
‘Check please'
een eigenzinnige selectie uit de eindejaarstentoonstelling 2017-2018 door Thibaut Verhoeven

17 november – 22 december 2018
Expo ‘Constructor’

7 januari – 9 februari 2019
toonmomenten van de studenten
van het 5de jaar en de specialisatiegraad

12 februari – 23 maart 2019
workshop/expo Kristof Van Gestel

30 maart – 3 mei 2019
duo expo Dirk Vander Eecken - Kristel Van Ballaer

https://www.dirkvandereecken.com/
www.kristelvanballaer.be

7 mei – 18 mei 2019
toonmomenten van de studenten
van het 5de jaar en de specialisatiegraad

juni 2019
eindejaarstentoonstelling - interne expo

Img 1602banner 2

CHECK PLEASE

18 september - 5 oktober 2018


een eigenzinnige selectie uit de eindejaarstentoonstelling 2017-2018 door Thibaut Verhoeven

meer info CHECK PLEASE

Yoni De Groot Keramiek Cmyk

KUNST IN 't VELD GALERIE-NZ

Tijdens de eindejaarstentoonstelling kan je in onze Galerie-NZ een tentoonstelling bezoeken die het ontwerpproces van de kunstwerken langs de fietsroute documenteerd.

 22 - 26 juni 2018

van vrijdag 22 juni tot en met dinsdag 26 juni 2018
Op vrijdag 22 juni van 14.00u tot 21.00u
Op zaterdag 23, zondag 24 en dinsdag 26 juni van 10.00u tot 17.00u
Maandag 25 juni is de Academie gesloten

meer info KUNST IN 'T VELD

 

 

DE VERZAMELAAR

Een selectie uit de collectie van Luc Theuwis en Lieve Hardy

april - juni 2018

Welkom bij het eerste tentoonstellingsproject van de werkgroep Galerie Noord-Zuid.
Dit team van enthousiaste docenten kwam voor het eerst samen in november van dit schooljaar om de beleidslijnen uit te tekenen en een tentoonstellingstraject uit te zetten voor deze prachtige nieuwe ruimte. Het was vanaf het begin duidelijk dat er gemikt zou worden op diversiteit in het aanbod, een aanbod dat zich vooral richt op het hedendaagse kunstgebeuren buiten de muren van de academie. Maar ook de studenten van de school kunnen hier oefenen in het tentoonstellen tijdens de jaarlijkse toonmomenten. Verder worden hier ook bijna maandelijks interessante lezingen gegeven door gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Bedoeling van de hele opzet is dus een actief professioneel en artistiek forum te creëren. Ambitie van de werkgroep is 3 tentoonstellingen per jaar in de agenda te plaatsen. 
In ons eerste project tonen wij jullie graag een selectie uit de verzameling van Luc Theuwis en Lieve Hardy. 
Ik leerde Luc Theuwis  kennen op een kleine vakbeurs in de Gele Zaal in Gent, begin jaren 90. Een gepassioneerde en sympathieke jongeman die net zijn bedrijfje “A&A kunstintegratie” had opgericht. Sindsdien ben ik als kunstenaar regelmatig met hem blijven samenwerken, zowel in de kunstverhuur als in tentoonstellings- en integratieprojecten. Ik mag wel stellen dat we kameraden zijn geworden. 
Tot voor kort werd er gezegd dat België wereldwijd het grootst aantal verzamelaars per vierkante kilometer telt. Deze claim is moeilijk hard te maken bij gebrek aan een omvattende studie maar wel staat buiten kijf: België is een land van verzamelaars of “collectioneurs”, zoals wij dat zo graag zeggen. 
In de afgelopen 30 jaar van contacten leggen, atelierbezoeken, tentoonstellingen, culturele evenementen, etc. hebben Luc Theuwis en zijn vrouw, Lieve Hardy, een indrukwekkende collectie opgebouwd. Ik hoorde iets van 4000 stukken. In de getoonde selectie spreekt geen investeringsdrang maar een absolute passie voor de kunst. Die passie willen Luc, Lieve en Galerie Noord-Zuid graag delen in deze tentoonstelling.

 Luc Hoekx.

Met werk van o.a: Philip Aguirre y Otegui, Manu Baeyens, Jean Bilquin, Ulrike Bolenz, Sara Bomans, Kasper Bosmans, Bruneau, R.V. Bulck, Jan Carlier, Beniti Cornelis, Jacqueline Devreux, Hugo Duchateau, Geert De Smet,  Daan Gielis, Willo Gonnissen, Peter Jacquemyn, Jimmy Kets, Jupp Linssen, Agnes Maes, Marcase, Georges Meurant, Tjen Meylemans, Wlad Moszowski, Hilde Overbergh, Oui Qin Peng, Stefan Peters, Karl Philips, LMG Ploem, Ivan Popovic, Ick Reuvis, Josep Riera I Aragó, Remco Roes, Reniere & Depla, Liesje Reyskens, Léopoldine Roux, Mulugeta Tafesse, Quinten Torp, Bart Vandevijvere, Koen Vanmechelen, Luk Van Soom, Yves Velter, Liliane Vertessen, Dirk Wauters, Ted Hyunhak Yoon.

Download hier de tentoonstellingsgids.

2018 01 25 15.20.00

STUDENTEN TONEN EEN ZOEKTOCHT

 

Tijdens de maanden januari en februari 2018 waren de studenten van de afstudeerjaren, 5de en 7de jaar, aan het werk in de Galerie. Ze kregen de kans om hun werk te presenteren in een professionele omgeving. Een leermoment om te zoeken naar een juiste selectie,  hoe werken te combineren, te confronteren met werk van medestudenten , spelen met het licht, …

Tijdens de pauzes waren er toonmomenten van deze ‘korte expo’s’ voor alle studenten  en docenten met ruimte voor interactie.

KOEN LIEKENS

oktober - november 2017

Img 232
Galerie Mensen002