WANNEER IS DE EERSTE LES ?

De lessen starten vanaf 1 september 2022:
Voor leerlingen die hun lesmoment(en) kozen op een donderdag, is 1 september hun eerste les;
leerlingen die kozen voor een vrijdag hebben vrijdag 2 september hun eerste les;
leerlingen die kozen voor een zaterdag hebben zaterdag 3 september hun eerste les;
enz…

Gelieve de lestijden te respecteren: kom niet te laat en vertrek niet vroeger.

Mochten er wijzigingen zijn aan je lesdag, cursus of persoonlijke gegevens (adres, mail, e.a.), moet je dit steeds melden aan het secretariaat.

Wat nog met corona?

 • De ramen van de klassen en de ateliers worden veelvuldig opengezet om goed te verluchten op basis van CO2-metingen in elk lokaal.
 • Iedereen pauzeert maximaal buiten. Ook lessen in openlucht zijn toegestaan en prettig. Volwassen leerlingen brengen hun eigen kopje mee om van de in de hal aangeboden koffie of thee te kunnen genieten tijdens de pauzes. Individueel warme dranken in het atelier maken is verboden.
 • Iedereen wast regelmatig zijn handen. In alle ateliers zijn er wastafels met zeep en papieren wegwerphanddoekjes. Op alle verdiepingen zijn er handgeldispensers aanwezig.
 • Iedereen die ziek is of symptomen van corona heeft moet thuis blijven en de huisarts contacteren. Ook de quarantaine- en isolatieregels moeten gerespecteerd worden.
 • Ben je besmet, laat dit dan zo snel mogelijk weten via secretariaat@academiearendonk.be. Je mag dan minimaal 13 weekdagen niet naar de les komen.

Wat bij afwezigheid of ziekte?

Wanneer je (kind), bijvoorbeeld door ziekte, de lessen niet kan bijwonen verwittig je rechtstreeks de leerkracht. Staaf de afwezigheid altijd met een reden of attest, zodat je (kind) niet ongewettigd afwezig bent. Een leerling die te veel ongewettigd afwezig is zal door de verificateur van de Vlaamse onderwijsadministratie geschrapt worden uit de leerlingenlijst; de leerling kan dan niet meer slagen en de subsidiëring van de academie zal in het gedrang komen.

Als de leerkracht zelf afwezig is, wordt die lesdag niet meegeteld.

Volwassen leerlingen kunnen hun gemiste les inhalen op minder drukke tijden: dit kan bij voorkeur ’s avonds of in het weekend en steeds in overleg met de leerkracht.

Wat moeten nieuwe volwassen leerlingen +18j meebrengen?

We vragen aan alle nieuwe leerlingen +18jaar om een digitale pasfoto en een kopie van de identiteitskaart aan het secretariaat te bezorgen.

De volgende materialen zullen van pas komen tijdens jouw eerste les. Ze kunnen eventueel ook door de leerkracht voor jou afgehaald worden in het depot van de academie.

 • Architecturaal Ontwerp: potlood, gom, balpen, A4 blanco papier
 • Beeldhouwen & Ruimtelijke Kunst: tekenpapier, potlood 1B, zachte gom (bv. Olifant), een potloodscherper, plastiek om in te pakken (huishoudfolie), eventueel houten plank (type wit keukenpaneel) van +/- 40 x 40 cm
 • Grafiekkunst: tekenpapier, potloden, gom, houtskool, tekenpluim, bister
 • Initiatieatelier: schetsboek, enkele (kleur)potloden en een zachte gom
 • Keramiek: schetsboek, potloden van verschillende hardheid, gom, aardappelmesje, plastiek om in te pakken, eventueel boetseerstokjes, stevige houten plank van 50 x 50 cm
 • Projectatelier mixed-media: tekenpapier, gom, potloden, liniaal, een goede schaar en diverse soorten papier (om te verknippen), lijmstift
 • Schilderkunst: tekenpapier formaat +/- 30 op 40 cm (10 vellen), een aantal zachte potloden en een gom
 • Tekenkunst: tekenpapier (+- 100gram) A3 formaat, potlood 1B, zachte gom (bv Olifant) en een potloodscherper

Vooraleer je allerhande materiaal aanschaft, raden wij aan om de instructies van de leerkracht af te wachten. Zij zullen je met plezier hierbij begeleiden.

Wat is nog Belangrijk ?

 • Geen enkele leerling mag zich in hetzelfde schooljaar, in het domein Beeldende en Audiovisuele Kunsten, in meer dan 1 academie in Vlaanderen hebben ingeschreven.
 • Ons academiereglement staat te lezen op onze website
 • Er geldt een algemeen rookverbod op Vlaamse schooldomeinen. Er mag dus niet gerookt worden, en dat 24 op 7. Onder het rookverbod vallen niet alleen producten op basis van tabak, maar ook soortgelijke producten zoals de e-sigaret, de shisha-pen, heatsticks …

Waar vind je steeds de meest recente info ?

We beschikken over deze actuele website en een vliegensvlugge Facebookpagina. Via die kanalen ben je steeds het snelste op de hoogte van wijzigingen, maatregelen, evenementen, enz.
Veel leerlingenwerk kan je bewonderen op ons Instagramaccount.