expo 'Een zee van tijd'

100 jaar… een zee van tijd… zo lang houdt villa Les Zéphyrs zich staande in Westende, ooit tussen duinen daarna tussen betonnen ‘bomen’. Terwijl het vakantiehuis de tastbare sporen draagt van 100 jaar aan indrukken, kleurt het geheugen onze herinnering. In de tentoonstelling ‘een zee van tijd’ verbeelden 10 kunstenaars - waaronder collega Beeldhouwen en Ruimtelijke kunst, Anton Cotteleer - de idee van tijd en tijdelijkheid in foto’s, films, schilderijen, tekeningen en sculpturen. Ze geven uitdrukking aan hun persoonlijke nostalgie in dialoog met de architectuur van weleer.

Met het verleden als bouwsteen verschijnen geënsceneerde situaties en reconstructies van gebeurtenissen tussen de bedrijvigheid van voorbijzoemende trams, krakende trappen of piepende deuren. Langzaam en verstillend bewegen de kunstwerken tussen de weemoed om wat voorbij is en de verwachting om wat komen gaat.

Meer info vind je hier.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Anton Cotteleer

In Villa Les Zéphyrs: Henri Jasparlaan 173 te Middelkerke - België
11 september - 6 november 2022
check vooraf de wisselende openingsuren

__________________________________

Expo 'Scribble, dabble, splatter, smear' (afgelopen)

Het luik van de Biënnale van de schilderkunst in Roger Raveel Museum, getiteld ‘Scribble, dabble, splatter, smear’, is gecureerd door gastcurator Vaast Colson (1977, Kapellen) en conservator Melanie Deboutte.

In de tentoonstelling bevragen de curatoren de intrinsieke eigenschappen van schilderkunst als beeldend medium, haar technische kwaliteiten en haar tweedimensionaal universum vol tekens en motieven. Centraal staan de inherente beeldende strategieën die door de kunstenaars worden aangewend vanuit persoonlijke overwegingen en in respons op tijdgenoten en voorgangers. 

De selectie omvat uitsluitend kunstenaars die in België actief waren of zijn en overspant meer dan 130 jaar. Elk werk en elke kunstenaar worden op evenredige wijze – vanuit het ‘hier en nu’ – getoond. Met deze tentoonstelling wensen de curatoren de blik van de bezoeker (terug) aan te scherpen en een kritische, alerte en onderzoekende attitude aan te nemen ten aanzien van het meest enigmatische maar ook meest populaire en daardoor bedreigde medium in de geschiedenis: de schilderkunst.

Er is onder andere werk te zien van collega Beeldhouwen en Ruimtelijke kunst, Anton Cotteleer.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Anton Cotteleer

In Roger Raveel Museum: Gildestraat 2 te Zulte - België
26 juni - 2 oktober 2022
dinsdag tot zondag: 11:00–17:00

__________________________________

EXPO 'CALL IT ESCAPES AND FLASHES'
(AFGELOPEN)

Wie de expo van beeldhouwer en collega Anton Cotteleer in M HKA gemist heeft, kan zijn werk gaan bekijken in Whitehouse Gallery. Hij stelt er samen tentoon met nieuw werk van kunstschilder Greet Van Autgaerden.

IWhitehouse Gallery: Groot Park 2 te Lovenjoel - België
7 november - 12 december 2021

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Anton Cotteleer
__________________________________

EXPO 'An Out-of-Focus Scan' (afgelopen)

Beeldhouwer en collega Anton Cotteleer werkt aan een doctoraat in de kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen i.s.m. de Universiteit Antwerpen. Vertrekkend vanuit persoonlijke en anonieme familiefoto’s uit de jaren 1970 en -80, onderzoekt hij hoe wazigheid – of visueler uitgedrukt: onscherpte – onze perceptie van een beeld bepaalt én hoe hij dit kan vertalen in sculptuur, zijn voornaamste discipline.

In museum M HKA (inbox): Leuvenstraat 32 te Antwerpen - België
10 september - 3 oktober 2021

Meer info vind je hier.