We starten terug samen vanaf 1 september

Deze titel zal waarschijnlijk inslaan als een bom, maar het is niet anders. Het Vlaams ministerie van Onderwijs besliste voor het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) duidelijk: “Een volledige heropening van de academies voor 30 juni 2020 is vanuit veiligheidsoogpunt onhaalbaar. Een normale heropstart dit schooljaar is niet langer mogelijk.

Voor de laatste maand van het schooljaar is énkel nog een beperkte heropstart van het DKO mogelijk in fases. Academie Arendonk komt ten vroegste in aanmerking voor fase 3 vanaf dinsdag 9 juni.

Wat zal dit schooljaar dus al ZEKER NIET meer kunnen plaatsvinden in de academies?
 • In vestigingsplaats Kasterlee zal dit schooljaar geen enkele les nog plaatsvinden
 • In hoofdvestigingsplaats Arendonk
  • zullen dit schooljaar geen lessen meer kunnen georganiseerd worden voor kinderen en jongeren -18 jaar
  • zullen volwassen leerlingen +18 jaar dit schooljaar niet meer in groep kunnen samen komen of samen van fysieke lessen kunnen genieten
 • In geen enkele vestigingsplaats zijn er dit schooljaar noch tentoonstellingen, noch proclamaties en recepties gepland, maar dat wisten jullie al.

 

Wat kan er MISSCHIEN NOG WEL gebeuren in de academies van 9 tot 30 juni?
 • Wij zullen voor beide vestigingsplaatsen proberen momenten te organiseren waarbij leerlingen of ouders individueel persoonlijke spullen en werken kunnen komen ophalen waarbij we het aantal mensen zullen spreiden en beperken.
 • In hoofdvestigingsplaats Arendonk zullen wij trachten nog een 1-op-1-onderwijs te organiseren voor énkele leerlingen, niet voor iedereen. De leraars zullen hierin hartverscheurende keuzes moeten maken en nog veel overleg voor moeten plegen.

Wacht voor beide gebeurtenissen op een volgende communicatie, hoe en wanneer wij dit zullen organiseren. Voor vrijdag 5 juni zullen we iedereen proberen te verwittigen van wat kan volgen, en op welke manier.
Al wat wij nog willen proberen te organiseren zal namelijk nog getoetst moeten worden aan de risicoanalyse, de preventieadviseur, het lokaal overlegcomité en de besturen. Dus heb alsjeblieft geduld, dankjewel.

 

Hoe bereiden wij ons voor op het nieuwe schooljaar vanaf 1 september?
 • Vanaf half augustus zullen wij de gebouwen in gereedheid brengen conform de richtlijnen van de overheden zodat wij terug samen plezierig lessen kunnen volgen in alle veiligheid. Maak jullie hierover niet ongerust.
 • Alle volwassen leerlingen +18 jaar zouden al op de hoogte moeten gebracht zijn over
  • hoe ze moeten overgaan naar een volgend leerjaar en/of moeten afstuderen. Als je daar nog vragen over hebt, contacteer je best jouw leraar.
  • hoe zij zich opnieuw kunnen inschrijven voor volgend schooljaar via de online aanmeldformulieren. Als je daar nog vragen over hebt, contacteer je best het secretariaat.

 
Het opnieuw inschrijven is belangrijk voor onze organisatie en planning, aarzel dus niet om dit al te doen. Het inschrijvingsgeld moet pas betaald worden voor 20 september én je kan kosteloos annuleren. 
Zonder jullie inschrijvingen kunnen wij nog geen leraars aanstellen voor volgend schooljaar en dat zal chaos creëren…
Dus schrijf met een gerust hart in en kom vanaf 1 september de sfeer eerst eens opsnuiven.

 • In de maanden oktober, november en december plannen wij een reeks van kleinere uitgestelde afstudeertentoonstellingen met proclamaties en bijhorende recepties. De vriendenkring Pro Arte zal deze recepties bekostigen. We zullen met zijn allen meer genieten van dit (terug) feestelijk ‘samenzijn’. De academie is namelijk door de Vlaamse overheid noch in de mogelijkheid gesteld om (een deel van) het inschrijvingsgeld van dit schooljaar terug te betalen, noch om een korting voor volgend schooljaar aan te bieden. Deze crisis zal de academie, het land en heel Europa nog lang treffen.

Wij zullen jullie steeds zelf op de hoogte brengen van de meest recente informatie. Kijk in jullie SPAM-folders of JUNK-e-mail, check regelmatig onze website en volg ons op de Facebookpagina en via Instagram.

Dank voor jullie begrip.
Houd jullie allen gezond !

 

namens het schoolbestuur,

Stijn Schauwers
directeur