Update 16/10/2020

Het deeltijds kunstonderwijs moet schakelen naar code ‘oranje’.
Deze verstrenging zal voor Academie Arendonk ingaan in beide vestigingsplaatsen op donderdagochtend 22 oktober.
Voor de kinderen in het Beeldatelier, jonger dan 12 jaar, verandert er niets.
 

Wat betekent code ‘oranje’ voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen concreet?

1. Het aantal leerlingen per klaslokaal moet beperkt worden. De leraars maken hiervoor heldere afspraken met hun leerlingen. Dit is in elke opleiding misschien een beetje anders. Met die leerlingengroep vorm je een ‘klasbubbel’, die samen blijft.

2. Ook in de korte pauze blijf je samen in je ‘klasbubbel’: pauzeer samen buiten of blijf in de klas. Ga niet op bezoek in andere klassen en meng buiten niet met andere klassen. Het is de bedoeling dat we elkaar minder kruisen !

3. Het is belangrijk om de lokalen intensief te verluchten maar heb aandacht voor onnodige energieverspilling: draai de verwarming toe als het raam open staat. Zet klasdeuren open. Sluit ’s avonds aan het einde van de lestijden alle ramen.

4. Kies voor vaste werkplekken in de ateliers. Hang jassen & schorten niet tegen elkaar aan de kapstok en kies steeds dezelfde haak of hang je jas op de rugleuning van je eigen stoel.

5. Aangezien verschillende leerlingen niet meer voltijds naar de academie kunnen komen starten wij het aanvullend afstandsonderwijs online op, via 1 centraal platform “G Suite for education”. Hierover maken jullie afspraken met je leerkracht.

6. Houd je ook buiten de terreinen van de academies aan de geldende veiligheidsmaatregelen. We moeten er samen alles aan doen om code ‘rood’ te vermijden.

7. De geplande eindejaarstentoonstellingen van de afgestudeerden 2019-2020 in de galerie worden vanaf zondag 18 oktober opgeschort. We wachten weer op code ‘geel’ en zullen dan een nieuwe planning opmaken.

8. Communiceer maximaal digitaal met het secretariaat: stuur een e-mail of telefoneer. Vermijd zo onnodig contact met de administratieve medewerkers.

9. We herhalen nog eens de basisregels:

 • Blijf thuis als je ziek bent of twijfelt.
 • Verwittig je leerkracht, hij/zij kan jou zelfs bij twijfel als gewettigd afwezig registreren.
 • Wegwerp of stoffen mondkapje, dat neus en mond bedekt, verplicht in de gebouwen voor alle leerlingen ouder dan 12j. De plastic kapjes of schermen zijn geen geldig alternatief volgens de Federale OverheidsDienst in België, zie: https://economie.fgov.be/nl/nieuws/plastic-mondkapje-geen-veilig
 • Hou afstand van elkaar, ook 1,5m tijdens de pauzes buiten
 • Aarzel niet om medeleerlingen beleefd te wijzen op eventuele vergetelheden
 • Veelvuldige handhygiëne
 • Gebruik de alcoholsprays in de ateliers om je werkplek te ontsmetten.


10. Duidelijk reisadvies van de Europese Commissie voor buitenlandse leerlingen uit de hele EU:
Reizigers met een essentiële functie of behoefte, hoeven niet in quarantaine te gaan. Dit geldt bij het uitoefenen van hun taken voor: (...) leerlingen, studenten en stagiaires die naar het buitenland reizen; (…)”,
zie: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/travel-during-coronavirus-pandemic/common-approach-travel-measures-eu_nl
 

Wat betekent code ‘oranje’ extra in de hoofdvestigingsplaats Arendonk?

1. We zetten de schoolbel uit zodat jullie per klas over het pauzemoment kunnen beslissen.  Zo zullen er minder klasbubbels buiten staan op hetzelfde moment. Breng weer zelf je drinken mee want we moeten de koffiehoek sluiten in code ‘oranje’ vanaf donderdag 22/10. Zet geen koffie/thee in de klassen.

2. Zelfs tijdens de middagpauze of bij de avondmaaltijd mag voortaan iedereen in zijn klas blijven eten. Maak hiervoor je werkplek schoon en veilig voordat je begint te eten. De eetruimte beneden zal tijdelijk moeten worden afgesloten.

3. De lessen Kunst en Cultuur van Anne en Bart voor de volwassen leerlingen van de 4de graad zullen volledig online worden gegeven vanaf volgende week dinsdag 20/10. Daar krijgen de desbetreffende leerlingen nog een aparte mail over.

4. Betaal overal contactloos met de Payconiq-app. Bereid dit best voor door deze thuis al te downloaden op je smartphone, zie: https://www.payconiq.nl/
 

Wat is de bedoeling van deze verstrengingen in code ‘oranje’?
 • Dat leerlingen elkaar nog minder kruisen, door ‘klasbubbels’ niet te doorbreken.
 • Dat we samen moeten proberen te vermijden:
  • mogelijke quarantaines voor volledige klassen, verdiepingen, opleidingen of hele vestigingsplaatsen
  • code ‘rood’
  • volledige tijdelijke lock-downs