veel gestelde vragen

FAQ's  -  frequently asked questionS

 

Wat zal dit schooljaar ZEKER NIET meer kunnen plaatsvinden in de academies?
 • In vestigingsplaats Kasterlee zal dit schooljaar geen enkele les nog plaatsvinden
 • In hoofdvestigingsplaats Arendonk
  • zullen dit schooljaar geen lessen meer kunnen georganiseerd worden voor kinderen en jongeren -18 jaar
  • zullen volwassen leerlingen +18 jaar dit schooljaar niet meer in groep kunnen samen komen of samen van fysieke lessen kunnen genieten

 

Wat met de tentoonstellingen en eindejaarsrecepties dit schooljaar?
 • Er zijn dit schooljaar GEEN eindejaarstentoonstellingen, noch in Arendonk, noch in Kasterlee. In samenspraak met het schoolbestuur en de colleges van beide gemeentes is beslist dat de eindejaarstentoonstellingen dit schooljaar niet kunnen plaats vinden.
 • De leraars van de 1ste, 2de (kinderen 6-11j) en 3de graad (12-17j) werken momenteel nog aan een virtuele of online tentoonstelling van de werkjes. Deze is weldra te bekijken via onze website.
 • Dat betekent ook geen proclamaties en GEEN bijhorende recepties; noch groot, noch klein.
 • De galerie NZ in Arendonk zal dit schooljaar niet meer openen, de tentoonstelling RADAR is beëindigd en is ontmanteld.

 

Kunnen wij ons nu al her-inschrijven voor volgend schooljaar?

JA, alle volwassen leerlingen +18 jaar zouden al op de hoogte moeten gebracht zijn over hoe zij zich opnieuw kunnen inschrijven voor volgend schooljaar via de online aanmeldformulieren. Als je daar nog vragen over hebt, contacteer je best het secretariaat.

Het opnieuw inschrijven is belangrijk voor onze organisatie en planning, aarzel dus niet om dit al te doen. Het inschrijvingsgeld moet pas betaald worden voor 20 september én je kan kosteloos annuleren. Zonder jullie inschrijvingen kunnen wij nog geen leraars aanstellen voor volgend schooljaar en dat zal chaos creëren… Dus schrijf met een gerust hart in en kom vanaf 1 september de sfeer eerst eens opsnuiven.

 

Kunnen wij, nu we veel lessen gemist hebben, ons leerjaar overzitten of opnieuw doen?

NEEN, de coronacrisis is een nooit geziene situatie van overmacht. Het Vlaams gesubsidieerd deeltijds kunstonderwijs (DKO) voorziet ons momenteel van geen extra subsidies om leerlingen hun leerjaar te laten hernemen. Alle leerlingen moeten dus overgaan naar het volgende leerjaar.  Evaluaties zullen hiervoor oa gebeuren aan de hand van reeds gepresteerd werk, digitale portfolio’s, ea …

 • We zullen wel alles in het werk stellen om 5de-jaars 4de graad voorrang te geven op doorstroomrichtingen of Specialisatie, waar mogelijk. Dit werd persoonlijk met hen uitgeklaard via de online her-inschrijvingsformulieren welke zij ontvingen per e-mail.
 • Als wij nog andere mogelijkheden zagen voor de 2de-jaars Specialisatie, hebben wij hen hier al persoonlijk over gecontacteerd.

 

Krijgen wij, nu we veel lessen gemist hebben, een deel van ons inschrijvingsgeld terug?

NEEN, de coronacrisis is een nooit geziene situatie van overmacht. Alle inschrijvingsgelden worden in oktober al overgemaakt aan het Vlaams ministerie van onderwijs, die centen staan niet meer op onze eigen bankrekening. De academie is ook door de Vlaamse overheid noch in de mogelijkheid gesteld om (een deel van) het inschrijvingsgeld van dit schooljaar terug te betalen, noch om een korting voor volgend schooljaar aan te bieden. Deze crisis zal de academie, het land en heel Europa nog lang treffen.

 

Krijgen de leerlingen van Levend Model met een 'model-abonnement' een deel van hun bijdrage terug?

JA, gelieve ons hiervoor jullie rekeningnummer en de naam van de begunstigde per e-mail door te geven.
(dames vermelden ook hun eigen achternaam/meisjesnaam)

 

Hoe zullen de lessen verlopen in het nieuwe schooljaar vanaf 1 september?
 • Vanaf half augustus zullen wij de gebouwen in gereedheid brengen conform de richtlijnen van de overheden zodat wij terug samen plezierig lessen kunnen volgen in alle veiligheid. Maak jullie hierover niet ongerust.
 • In de maanden oktober, november en december plannen wij een reeks van kleinere uitgestelde afstudeertentoonstellingen met proclamaties en bijhorende recepties. De vriendenkring Pro Arte zal deze recepties bekostigen. We zullen met zijn allen genieten van dit (terug) feestelijk ‘samenzijn’.

 

Nog vragen?

Het secretariaat is nog tot 2 juli bereikbaar voor al jullie vragen van dinsdag tot vrijdag, tussen 9u00-12u00 en 13u00-16u00. Het secretariaat is gesloten van vrijdag 3 juli tot maandag 17 augustus.