____________________________________

EXPO 'cOMPLETELY IN COMMAND' 

Met een open blik verkent collega Chris Meulemans (°1967, Turnhout) de menselijke drang om diens omgeving te manipuleren en te beheersen. Dat doet ze in schilderijen die, dankzij een raadselachtige combinatie van figuratieve elementen en abstracte technieken, de kijker aantrekken en aansporen een eigen verhaal in het beeld te lezen.

In de Luifelzaal van de Warande presenteert Chris Meulemans met COMPLETELY IN COMMAND een reeks recente schilderijen en tekeningen die handelen over de menselijke manipulatie van de natuur. De planten en bloemen die ze in beeld brengt, zijn een vehikel om de fragiliteit van de natuur te evoceren, maar ook van ons dagelijks leven, van de opgelegde structuren in een bijna wanhopige poging om de natuur te beheersen. Geprononceerde of fragmentarische rasterpatronen, die regelmatig voorkomen in haar werk, vormen een discrete verwijzing naar de wetenschap, naar de menselijke gewoonte om alles een hokje te geven, te bestuderen en bijgevolg te controleren.

in de Luifelzaal van Cultuurhuis De WarandeWarandestraat 42 te Turnhout - België
15 januari - 27 februari 2022:
woensdag tem zondag; telkens van 10u tot 17u

Meer info vind je hier.

Academie Arendonk Deeltijds Kunstonderwijs DKO Beeldende en Audiovisuele Kunsten BAK nieuws tentoonstelling leraars Chris Meulemans
__________________________________

EXPO 'SUMMER LEAVES' (afgelopen)

Collega Chris Meulemans stelt tentoon samen met Linda Blondeel, Cecile Broekaert, Sarah Deboosere, Cecilia Jaime, Matthieu Lobelle, Hilde Van Peteghem, Regina Vancraeynest en Isabel Vandenbussche.

In Ruimte voor kunst 4n20: Jakob Van Arteveldelaan 24 te Kortrijk - België
17 september - 3 oktober 2021:
vrijdag van 16u tot 20u, zaterdag en zondag van 14u tot 18u