An Out-of-Focus Scan

10 sep - 3 okt 2021

 

 

© M HKA · Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen
Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen 

“Memory can change the shape of a room; it can change the color of a car. And memories can be distorted.” (Memento, 2000)

Soms zijn herinneringen wazig. Je denkt je iets te herinneren, je ziet het heel duidelijk voor je. Tot iemand met een ander verhaal komt, dat even geloofwaardig klinkt. Was het dan toch zo? Ging de verbeelding dan toch met mijn herinnering aan de haal?

Anton Cotteleer werkt aan een doctoraat in de kunsten. Vertrekkend vanuit persoonlijke en anonieme familiefoto’s uit de jaren 1970 en -80, onderzoekt hij hoe wazigheid – of visueler uitgedrukt: onscherpte – onze perceptie van een beeld bepaalt én hoe hij dit kan vertalen in sculptuur, zijn voornaamste discipline.  

De INBOX-tentoonstelling in het M HKA gaat hand in hand met de publicatie An Out-of-Focus Scan, part 1, het resultaat van het doctoraatsonderzoek van Anton Cotteleer aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen i.s.m. de Universiteit Antwerpen. 

Ter gelegenheid van en in relatie tot dit boek maakte Cotteleer de editie ‘Exemplary’, 2021. Deze editie, in de vorm van een reliëf, is uitgevoerd in textiel en kunsthars (28 x 32 x 4 cm) en bestaat in een oplage van 8 unieke handgemaakte exemplaren.

Zowel de publicatie als de editie zijn te koop in de M HKA-shop. 

 

meer info vind je hier

reserveer je ticket voor een bezoek aan de tentoonstelling hier

Anton Cotteleer